Laatste Nieuws

Nance geopereerd aan Thoracale hernia.

Posted in: Nieuws
Nance geopereerd aan Thoracale hernia.

Nance die al maanden kampte met enorme hoofdpijn klachten is afgelopen februari ineens met spoed geopereerd aan een thoracale hernia.
Na een zoektocht van een aantal maanden naar de oorzaak van haar klachten werd begin Januari al duidelijk dat ze een thoracale hernia (borsthernia) had en dat die verkalkt was. Daarna volgde een traject van uitzoeken wie de beste chirurgen zouden zijn om dit probleem aan te pakken en ook hoe aan te pakken want zo’n hernia kun je als chirurg op verschillende manieren opereren, en uiteraard waren er ook wachtlijsten waar rekening mee gehouden moest worden.

Maar in het weekend van 10 Februari sloeg het noodlot toe en werd nance wakker met uitvalsverschijnselen en is ze met spoed naar de eerste hulp gegaan. Daar kwam het advies om niet meer te lopen al snel. De hernia had haar hersenvlies doorboord en ruggenmerg gespiest. Dat verklaarde meteen waarom ze amper meer kon lopen en er met spoed een operatie ingelast moest worden anders lag een eventuele dwarslaesie op de loer. Uiteindelijk is ze naar het Leids Universitair Medisch Centrum gebracht waar ze zo snel mogelijk is geopereerd door Prof. W. Peul. Na een succesvolle operatie en een opname periode van twee weken werd nance ontslagen uit het ziekenhuis om te beginnen met revalideren. Dit traject zal zeker een maand of 4 in beslag nemen voordat men weer enigszins volledig is hersteld. Nance heeft volgens de Professor een ” engeltje op haar schouder” gehad, en het had zeker geen dagen langer moeten duren.

Nance: Het waren pittige tijden het laatste jaar, met als klapstuk mijn operatie, maar ik wil vanaf mijn site wel iedereen heel erg bedanken voor de vele kaartjes,brieven,bloemen,mailtjes en de vele kaarsjes die er gebrand zijn. Jullie beterschapswensen waren overweldigend en hebben zeker bijgedragen aan een goede afloop. Nu goed herstellen en dan hoop ik toch iedereen weer te mogen begroeten op tv.

Liefs Nance.

I-Pixel Creative